Головне

Платіні назвав вимоги до українських міст

19.05.2009 15:04 329 0
Федерація футболу України отримала копії документів зі штаб-квартири УЄФА, у яких міститься офіційна позиція президента Європейського футбольного союзу Мішеля Платіні щодо логіки подальшого просування процесу підготовки до Євро-2012 у містах, визначених на засіданні Виконкому УЄФА 12-13 травня у Бухаресті.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, інформує кореспондент "Чемпіона".

У листі Платіні йдеться про те, що Київ, щоб отримати право на фінал Євро-2012, має вирішити питання із прилеглими до НСК "Олімпійський" територіями та облаштуванням там "зони гостинності". Також столиця має пришвидшити будівництво терміналу D міжнародного аеропорту Бориспіль та тимчасових терміналів, й надати гарантії їх спорудження УЄФА.

За інформацією УЄФА, піковий трафік аеропорту сягатиме 41 500 пасажирів у день проведення матчів Євро 2012 у Києві, тому Києву та іншим містам необхідно добитися полегшення прикордонного контролю для пасажирів.

Столиця має виконати великий обсяг робіт для розробки проекту громадського транспорту та організації дорожнього руху (також відомий як "план мобільності"), який дозволить легко пересуватися містом та між містами-господарями чемпіонату Європи.

Окрім того у документах УЄФА висунуті вимоги щодо розташування гостей: це не менше 7300 номерів на вечір проведення фіналу Євро 2012 в Києві (1959 номерів - у 5-зіркових готелях, 4950 номерів - у 4-зіркових готелях та 400 - у 3-зіркових готелях). Зараз готельна інфраструктура столиці не відповідає цим вимогам. УЄФА також занепокоєне непомірно високим рівнем цін у існуючих готелях.  

Аналогічні вимоги висунуті до усіх українських міст.

Так, Львів до 31 серпня має надати докази реалізації спорудження стадіону, а також письмові гарантії щодо вчасного завершення будівництва і реконструкції необхідних потужностей аеропортів. Галицьке місто має створити команду з управління проектами, яка володіє необхідними навичками та досвідом для здійснення нагляду за будівництвом та/або реконструкцією львівського аеропорту. Експерти УЄФА визначили для аеропортів Львова пікове навантаження у обсягах 19000 пас за день.

Найбільшою проблемою Донецька, на думку Платіні, є проблема розміщення гостей Євро-2012. Натомість Харків уже вирішив це питання, гарантувавши профіцит 4-тиризіркових готелів, якими УЄФА погоджується компенсувати нестачу 5-зіркових.

Коментарі ()