Головне

Львівським аеропортом зацікавилися 36 компаній

18.05.2009 20:32 115 0

Розбудовою міжнародного аеропорту "Львів" зацікавились 36 компаній, представники яких сьогодні, 18 травня, відвідали презентацію проектів з розбудови аеропорту, що пройшла у Львові.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службк Міністерства транспорту і зв'язку, в заході взяв участь міністр Йосип Вінський, керівники Державіаадміністрації та аеропорту та місцевої влади.

Присутні представники потенційних інвесторів мали змогу ознайомитися з проектами будівництва нового термінального комплексу та аеродрому Львівського аеропорту. За словами Вінський, сьогодні вже вирішено всі організаційні питання, а місцева влада пообіцяла повне сприяння в реалізації цих проектів.

На переконання міністра, для будівництва терміналу та об'єктів, які пов'язані з термінальною діяльністю, полвинен залучатися приватний інвестор. "Цим сегментом має займатися бізнес", - наголосив він.

Вінський висловив сподівання, що для будівництва нового терміналу у ролі інвестора вдасться знайти потужну компанію, яка б дійсно стимулювала аеропорт до подальшого розвитку. "Ми шукаємо провідні світові компанії, які не просто прийдуть і вкладуть гроші, а які зможуть зробити європейський рівень послуг, і, найважливіше - залучити авіакомпанії, які сюди будуть привозити людей", - зазначив міністр, додавши що всі роботи мають бути завершені за рік до проведення Євро - 2012.

Гендиректора аеропорту Олександр Загрева, зі свого боку, повідомив, що зараз проект нового терміналу знаходиться на стадії завершення робочої документації. Потім проект буде передано до Державної експертизи й орієнтовно у червні проектування терміналу Львівського аеропорту повністю завершиться.

Варто зазначити, що пропускна спроможність існуючого терміналу зараз становить 200 пас./год. В майбутньому він зможе пропускати 1000 пас./год, а при потребі - більше 2000 пас./год. Проект передбачає будівництво чотириповерхового гаража на 400 паркувальних місць та відкритого паркінгу на 900 паркувальних місць. Планується, що загальна площа становитиме 39 тис. м2.

Що стосується аеродрому, то вже до кінця наступного року планується повністю завершити його реконструкцію.

Зараз Львівський аеропорт має аеродром класу В зі штучною злітно-посадковою смугою розміром 2510×45 м, після реконструкції довжина смуги складатиме 3200 м.

Паралельно Украерорух оновить усю систему управління повітряним рухом, яка дозволить в комплексі завершити реконструкцію.

Коментарі ()