Головне

Платіні дав час Львову до 31 липня, щоб вирішити всі питання з аеропортом

18.05.2009 12:24 254 0

"У суботу, 16 травня, я отримав листа від президента УЄФА Мішеля Платіні, у якому він зазначив, що Львів до 31 липня має представити чітку логістику вирішення всіх питань, що стосуються Львівського летовища", - про це на брифінгу щодо презентації проектів розбудови ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" 18 травня повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Він запевнив, що місто повністю сприятиме всім роботам щодо цього об'єкту. Міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський, своєю чергою, зазначив, що на сьогоднішню презентацію проекту приїхало 36 потенційних інвесторів будівництва нового терміналу ДП "Міжнародний аеропорт "Львів".

"Я переконаний, що хтось із цих інвесторів зацікавиться будівництвом. Сукупний потенціал представлених сьогодні 36 компаній становить близько 2 млрд дол. США. Я думаю, що хтось із них знайде 100 млн євро, щоби взяти участь у проекті. Зокрема серед них є представник компанії, яка будувала аеропорт у Відні. Проект абсолютно окупний", - додав Вінський. Водночас він зазначив, що комплекс львівського аеропорту треба вводити у світову систему логістики для його успішного розвитку.

Міністр транспорту зазначив, що він провів переговори щодо будівництва нового терміналу "Міжнародного аеропорту "Львів" з близько 100 інвесторами.

Міністр також зазначив, що після проведених робіт у львівському аеропорту це буде другий стратегічний аеропорт після київського.

zaxid.net

Нагадаємо, міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський заявив 18 травня у Львові, що держава взяла всю відповідальність за розбудову аеродромної частини Львівського аеропорту, підприємство "Украерорух" відповідає за все потрібне для супроводу літаків у повітрі.

Коментарі ()