Головне

Європейські банки візьмуться за Євро-2012?

17.05.2009 18:57 156 0

Україна особливо зацікавлена у фінансовій підтримці Європейським банком реконструкції та розвитку інвестиційних проектів, пов'язаних з підготовкою до Євро-2012.

Про це заявив віце-прем'єр Григорій Немиря під час зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим у рамках офіційного візиту до Великої Британії, повідомляє прес-служба уряду.

Cторони обговорили питання двосторонньої співпраці між Україною і ЄБРР та євроінтеграційні прагнення нашої країни.

"Плідність співпраці між Україною та ЄБРР, яка сприяє економічному розвитку України, надає позитивних імпульсів нашій інтеграції до економічного простору Європейського Союзу", - сказав Немиря.

Він наголосив, що динаміка розвитку відносин між Україною та ЄБРР є індикатором для взаємовідносин з іноземними інвесторами, фінансові ресурси яких необхідні для подальшого проведення економічних реформ у державі.

Також Немиря наголосив, що особливого значення Україна надає співпраці з ЄС під час кризи, яка "має стати каталізатором для проведення реформ та для активізації нашої співпраці з ЄС".

Про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єра з комісаром ЄС з економічних та монетарних питань Хоакіном Альмунія.

Сторони обговорили євроінтеграційні прагнення України та зусилля уряду, спрямовані на подолання наслідків світової фінансової кризи.

"Ми розглядаємо європейську інтеграцію, в першу чергу, як пріоритет внутрішньої політики, а не тільки зовнішньої. Пріоритет, який сприятиме проведенню внутрішніх реформ у політичній, соціальній, економічній та громадській сферах, побудові економічно розвинутої та демократичної держави, зміцнення позицій країни як регіонального лідера", - зауважив Немиря.

Він позитивно оцінив результати саміту "Східне партнерство", який відбувся минулого тижня у Празі та заявив, що ця ініціатива сприятиме інтенсифікації відносин між Україною і ЄС та надасть можливість поглибити відносин з Євросоюзом.

Економічна правда

Коментарі ()