Головне

УЄФА поки не дало Києву фінал Євро-2012 – офіційно

13.05.2009 13:03 333 0

Виконком УЄФА не дав Києву право на проведення фіналу чемпіонату Європи 2012 року. Таке рішення прийняте на засіданні у Бухаресті 13 травня, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

З українських міст Союз європейських футбольних асоціацій підтвердив проведення чверть- та півфіналів Євро-2012 тільки у Києві. Львів, Донецьк та Харків мають право проводити матчі групового турніру в разі, якщо до 30 листопада виконаються усі вимоги УЄФА щодо спортивної, транспортної та готельної інфраструктури. В разі, якщо ці міста не виконають вимог, то втратять право на прийом матчів чемпіонату Європи.

Такі ж вимоги висунуті до Києва, щоб українська столиця змогла провести фінальний матч чемпіонату Європи.  

Одеса та Дніпропетровськ, які не прийматимуть Євро-2012, також не матимуть статусу запасних.

"Ми стали свідками прогресу, досягнутого за останні кілька місяців, але ми повинні нагадати, що обидві країни все ще мають величезний обсяг роботи. Існують численні питання інфраструктури, які необхідно терміново вирішити в Україні, щоб переконати членів Виконавчого комітету УЄФА в тому, що міста-кандидати можуть прийняти чемпіонат Європи", - йдеться у рішенні Виконкому.

"Ми повинні поважати рішення Виконавчого комітету від 18 квітня 2007 року, коли він вирішив надати організацію чемпіонату Європи з футболу Польщі та Україні. Це було ще раз наголошено на конгресі УЄФА у березні 2009 року, де була підкреслена важливість того, що ще сприятиме розвитку футболу у східній частині Європи", - наголошує документ.

Представники УЄФА подякували Кракову і Хожуву в Польщі, а також Одесі та Дніпропетровську в Україні за участь у змаганнях за право проведення Євро-2012.

Коментарі ()