Головне

Gazeta Wyborcza: УЄФА дасть Україні і Польщі по п'ять міст

07.05.2009 12:58 267 0
Футбольний чемпіонат Європи 2012 року відбудеться в п'яти польських і п'яти українських містах. Про це пише впливове польське видання "Gazeta Wyborcza", яке посилається на джерела у PZPN (Polski Związek Piłki Nożnej - Польській федерації футболу).

За даними видання, це підтверджується і даними двох польських міст, які змагаються за матчі чемпіонату.

У четвер, 7 травня, експерти, які оцінювали підготовку стадіонів, аеродромів, готелів, доріг і безпеки, почали аналізувати підготовку усіх дванадцяти міст.

За останньою інформацією, зазначає видання, у середу, 13 травня, УЄФА у Бухаресті прийме рішення віддати Євро-2012 Варшаві, Гданьську, Вроцлаву, Познані і Кракову.

За українських міст оберуть Київ, Донецьк, Львів, Одесу і Дніпропетровськ. Харків і Хожув не отримають права на Євро-2012.

Відповідно до даних "Gazeta Wyborcza", УЄФА змінює думку про збільшення кількості міст, цінуючи заангажування і інвестиції всіх 12 претендентів, що змагаються за Євро, повідомляє Західна аналітична група.

"Рівно ж важливим - якщо не найважливішим - є лобіювання впливового керівника українського футболу Григорія Суркіса, завдяки якому Польща і Україна два роки тому одержала Євро", - пише газета.

Коментарі ()