Головне

У Львові відбувся міжнародний турнір зі стрільби з лука

05.05.2009 12:22 295 0

З 28 квітня по 1 травня у Львові відбувся молодіжний турнір зі стрільби з луку "Олімпійські надії". Змагання зібрали рекордну кількість учасників - 260 з Білорусії, Молдови, Польщі та багатьох регіонів України.

Член молодіжної збірної Польщі Александра Войніцка у фіналі впевнено (104:98) перемогла білоруську спортсменку з Бресту Наталю Проневич. Третє місце посіла Ольга Булига з Молдови. Четвертою стала львів'янка Ірина Дубас, а тільки п'ятою Юлія Захарченко з Харкова, яка у кваліфікаційному раунді показала абсолютно кращий результат змагань за сумою чотирьох дистанцій - 1317 очок, виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу України у вправі М-1.

Серед кадеток Лідія Січенікова з Чернівців була першою і у кваліфікаційному раунді і в олімпійському колі, де перемогла у фіналі свою землячку Світлану Мікуліну, третє місце посіла Домініка Бира (Польща).

Серед молодших хлопців кваліфікацію найкраще відстріляв 16-річний Роман Кравець з Березного (Рівненська область), який до того ж вперше виконав норму майстра спорту у вправі М-1 (1293 очки). Але для боротьби в олімпійському раунді йому не вистачило досвіду і у фіналі першим був Валентин Собко (Чернівці), який випередив Олександра Ященка (Суми) та Олексія Мусієнка (Харків).

Найгострішою виявилася боротьба серед юніорів, де переможця визначила мінімальна різниця в одне очко : Дмитро Шаматрін (Суми) переміг львів'янина Тараса Сенюка - 104:103. У боротьбі за бронзову нагороду Євген Марченко переміг Георгія Іваницького - 106:103.

В командних змаганнях кращими були представники Польщі (юніори та кадетки), юнаки Чернівців та юніорки Харкова.

Наступні змагання у стрільбі з луку "Кубок Богдана Кокота" пройдуть в кінці червня, а традиційна "Золота осінь" у вересні, повідомляє НОК України.

Коментарі ()