Головне

У Варшаві підписують угоду з забудовником Національного стадону

04.05.2009 13:54 106 0

У понеділок, 4 травня, у будівлі Польського Олімпійського Комітету буде підписано угоду між Національним Центром спорту та генеральним забудовником Національного стадіону у Варшаві - консорціумом Alpine-PBG SA-Hydrobudowa Polska SA. Вже 5 травня компанія прийме будмайданчик арени, що відкриватиме Євро-2012.

Польсько-німецько-австрійський консорціум фірм Hydrobudowa Polska SA та PBG з Alpine Bau Deutschland AG, Alpine Bau GmbH i Alpine Construction Polska буде займатися будівництвом наземної частини стадіону. Запропонована ціна зведення арени, а вона склала близько 1,25 млрд.злотих (майже 300 млн.євро), була найнижчою серед усіх заявлених у тендерних торгах.

"Це не зависока вартість, - зауважив в розмові з журналістом газети "Polska" міністр спорту та туризму Польщі Мирослав Джевецький. - Загальний кошторис будівництва стадіону складе близько 300 мільйонів євро, в той час як будівництво "Стад де Франс" декілька років тому коштувало 380 мільйонів, а новий стадіон "Вемблі" потягнув на 1,1 млрд".

Зауважимо, що вже завершено закладання фундаменту Національного стадіону, роботи з якого вела італійська фірма Pol-Aqua.

Генеральний виконавець будівельних робіт зобов'язався завершити зведення арени у 24-місячний термін.

2012ua.net

Коментарі ()