Головне

Дніпропетровськ повністю готовий до рішення УЄФА - ОДА

30.04.2009 13:52 266 0

Дніпропетровськ повністю виконав запланований фронт робіт щодо підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року і з оптимізмом очікує травневе рішення УЄФА.

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Дніпропетровської області Петро Декальчук.

"13 - це щасливе число для Дніпропетровщини. Ми не сумніваємося, що УЄФА прийме правильне рішення . І які б міста вони не обрали, для нас головне, аби чемпіонат відбувся в Україні", - сказав він.

За словами Декальчука, "на сьогоднішній день в Дніпропетровську насправді багато зробили задля досягнення успіху на Виконкомі в Бухаресті". "В нас професійна команда, яка має не лише впевненість, а й технічну підготовленість, що забезпечить організацію турніру на найвищому рівні", - додав він.

Як вважає чиновник, наразі Дніпропетровськ успішно вирішує питання з будівництва міжнародного аеропорту. Фонд державного майна проводить експертну оцінку проекту, і вже найближчим часом буде підготовлено і проведено конкурс забудовника. Вже підготовлений резервний варіант розміщення транспортних потоків і затверджена комплексна програма безпеки.

За словами Декальчука комісія УЄФА оцінила проект дніпропетровського аеропорту як найкращий в обидвох країнах-організаторах Євро-2012.

На минулому тижні УЄФА підписала договір з 27-ма готелями Дніпропетровська, які прийматимуть уболівальників під час чемпіонату Європи. До того ж підготовлені угоди з резервними готелями в Дніпропетровській області і в місті Запоріжжя. Крім того, розглядається питання розташування кемпінгів. Під такі тимчасові поселення туристів на Дніпропетровщині планують виділити ділянки площею від 20 до 50 гектарів.

Що ж стосується доведення стадіону "Дніпро-Арени" до стандартів УЄФА, то за словами Петра Декальчука, це суто технічне питання. Кількість місць на стадіоні буде збільшено згідно плану реконструкції, погодженого з Союзом європейських футбольних асоціацій.

"Це найсучасніша арена, на якій восени ми прийматимемо збірну Англії. Стадіон повністю протестований до організації змагань найвищого рівня. Зауважень від УЄФА з цього приводу не існує",- зазначив чиновник.

Інформаційний центр "Україна-2012"

Коментарі ()