Головне

Бубка відмовився фіксувати рекорди юнацької Олімпіади

23.04.2009 21:16 533 0
Голова Координаційної комісії з питань підготовки до Юнацьких Олімпійських ігор-2010 Сергій Бубка виступив проти фіксування рекордів на цих змаганнях.

"Юнацькі Олімпійські ігри повинні бути особливими, не суто спортивними змаганнями. Під час Ігор проходитимуть також концерти, майстер-класи з іменитими спортсменами минулих років", - наводить слова Бубки НОК України.

За його словами, усі учасники знаходитимуться в Сінгапурі протягом усього часу.

"Нам не потрібно, щоб молоді спортсмени форсували свою підготовку і билися за найвищі результати в цьому віці. Ми сподіваємось, що тренери відповідально підійдуть до цього питання і вибудують підготовку відповідно з природнім та віковим потенціалом своїх підопічних", - наголосив президент НОК.

Бубка також не підтримав звернення федерацій легкої атлетики Швеції, Данії, Ісландії та Голландії, які заявили про недоцільність відправки спортсменів на перші в історії Юнацькі Олімпійські ігри, що пройдуть в Сінгапурі у 2010 році.

За словами головного українського олімпійця, напередодні Ігор заплановано проведення окремого кваліфікаційного турніру з легкої атлетики, який проходитиме на кожному континенті. Основна мета турніру - відібрати майбутніх учасників Юнацької Олімпіади.

Коментарі ()