Головне

Ізраїльські фірми допоможуть Харкову й Запоріжжю з паркуванням

21.04.2009 18:08 388 0

Ізраїльська компанія "Cellopark", з міста-побратима Харкова Рішон Ле- Ціона, планує запровадити у Харкові інноваційну систему оплати паркування за допомогою мобільних телефонів, пише Німецька хвиля.

Технологія, широко застосовувана в Ізраїлі, зараз набуває дедалі більшої популярності у Німеччині, а також тестується в Києві. Мер Харкова Михайло Добкін сподівається, що реалізація цього проекту допоможе місту належно підготувати міську інфраструктуру до проведення Євро-2012. За словами представників ізраїльської компанії, у реалізації проекту не обійтися без підтримку уряду та внесення змін у законодавство щодо дорожнього руху, паркування і штрафів.

Окрім того, як зазначає оглядач бізнес-видання "Globes" Лейлах Сіган: "На перший погляд все виглядає ідеально і зручно, але ж не всі водії дружать з новими технологіями. Тому слід буде прояснити основи цих нововведень".

Тим часом у Запоріжжі ізраїльські інвестори готові вкласти близько півтора мільйони доларів у будівництво терміналів парікінгу, встановлення паркоматів та підготовку обслуговуючого персоналу. Ці зміни, сподіваються у мерії Запоріжжя, допоможуть розвантажити вулиці міста й зробити процес оплати паркування прозорим і доступним. Майже половина усіх звернень мешканців Запоріжжя до архітектурного відділу мерії стосується теми гаражів та паркінгу.

Коментарі ()