Головне

Карякіна в Росії тренуватиме наставник Каспарова

21.04.2009 16:14 398 0
Карякіна в Росії тренуватиме наставник Каспарова

Українського гросмейстера Сергія Карякіна, який заявив про намір змінити громадянство на російське, тренуватиме один з провідних шахових тренерів Юрій Дохоян, який свого часу працював з Гаррі Каспаровим.

Варто відзначити, що коли Каспаров чотири роки тому вирішив назавжди залишити шахи, то своїми наступниками назвав тоді 15-річних українця Сергія Карякіна і норвежця Магнуса Карлсена. "За рівнем таланту Карякін - номер один в світі, - заявив у одному з інтерв'ю інший видатний російський шахіст - екс-чемпіон світу Володимир Крамник - Дар Сергія абсолютно фантастичний!"

Як повідомляє сайт Російської шахової федерації, Юрій Дохоян у якості тренера приїхав разом з Карякіним у Нальчик, де зараз проходить четвертий етап Гран-прі ФІДЕ.

Сергій Карякін і Юрій Дохоян (позаду) у Нальчику. Фото Chesspro.ru

За інформацією джерела газети "Сегодня", Сергія Карякіна переманила Російська шахова федерація. Поразка Володимира Крамника від Вішванатана Ананда в матчі за cвітову шахову корону - дуже болісний удар по шахах в Росії. Зараз найпріоритетніше завдання - якнайшвидше повернути чемпіонський титул. Але в своїх гросмейстерів росіяни уже не вірять. Тому зробили ставку на Карякіна, як на одного з найперспективніших шахістів планети. Під Карякіна в Москві нібито створюється спеціальний штаб, який і буде готувати Сергія до боротьби за звання чемпіона світу.

Відомий шаховий оглядач Юрій Васильєв вважає, що ситуацію з переходом Карякіна не треба зайвий раз баламутити. "Адже це не російські посадовці заманили хлопця до своєї збірної через бажання "заощадити" и погрітися у променях його слави, а сам Карякін шукав можливість покращити своє матеріальне і творче становище. І добре для нього і шахів у цілому, що знайшлись люди, готові йому допомогти".

"Сергій хотів би мати тренера і спонсорів, щоб удосконалюватись у грі в шахи. Але нічого подібного у нього в Сімферополі не передбачалося" - розповідає Васильєв. "Я дуже радий, що тепер у Сергія буде з ким прогулюватись і обмінюватись думками про ту чи іншу позицію. Тим більше, що Юрій Дохоян до таких навантажень звичний".

За інформацією Chesspro.Ru, "Сегодня", "Фактів"

Коментарі ()