Головне

У Польщі більшість проектів до Євро-2012 втілюються за графіком

21.04.2009 14:32 340 0

У Польщі 80,5 відсотків проектів у рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року втілюються згідно з графіком, а частина з них випереджає його. Про це у місті Торунь заявив міністр спорту та туризму Польщі Мірослав Джевецький, передає ukrinform.ua.

"Ми постійно контролюємо, чи все відбувається згідно з планом. На сьогодні 80,5 відсотків проектів реалізовуються вчасно, а частина з них випереджає графік", - заявив урядовець. Однак він додав, що все ще у зоні ризику залишається виконання 19,5 відсотка проектів. "В основному, це інвестиції у сфері дорожньої інфраструктури", - уточнив він.

Урядовець також навів дані спілки PL.2012, яка займається організацією ЧЄ-2012 у Польщі. Вона контролює реалізацію понад 360 інвестицій, пов'язаних із підготовкою до турніру. Міністр повідомив, що у спілці працює 50 осіб, а це замало для контролю такого обсягу завдань. Тому він заявив, що найближчим часом її штат буде розширено до 100 осіб. Він навів приклад підготовки до Євро-2008 в Австрії та Швейцарії, де відповідальна за проведення чемпіонату інституція мала у своєму складі 500 осіб.

Джевецький вкотре відкинув різні спекуляції у ЗМІ щодо проведення футбольного єврофоруму одноосібно чи з будь-якою іншою країною. "Немає жодних вагань. Ми переконані, що Євро-2012 - це українсько-польська подія, а не польська, польсько-німецька, польсько-чеська чи польсько-словацька", - наголосив чиновник. Він підкреслив, що РП і надалі дотримуватиметься цього принципу.

Коментарі ()