Головне

Чемпіонат світу. Дивізіон 1B. Українці здобувають вольову перемогу над Британією

11.04.2009 13:51 135 0
Чемпіонат світу. Дивізіон 1B. Українці здобувають вольову перемогу над Британією

Збірна України мала розпочинати боротьбу за путівку у світову еліту всліпу. Олександр Сеуканд перед матчем наголошував, що українцям не вдалося знайти жодного запису гри Великої Британії. Як наголосив тренер "синьо-жовтих", українці збиралися зіграти "за загальними хокейними правилами". Саме тому на розвідку і обережну гру у команд пішов перший період.

Однак уже у першому відрізку українці мали дві реальні нагоди розпечатати ворота Джоді Лемана - суперники відбилися лише дивом. Ще один раз "непридатний" за здоров'ям для гри у КХЛ Андрій Міхнов (в українця нібито знайшли проблеми із внутрішніми органами і заборонили грати у лізі) майстерно пройшов двох але не влучив у ворота.

Водночас проблемою нашої команди стала реалізація гри у більшості. Двічі у першому періоді і неодноразово у другому - збірна Україна, яка виглядала важкою і поступалася у швидкості, нічого не могла вдіяти із суперником. Мало того, двічі у другому періоді наші грали 5 проти 3 - і просто таки дива майстерності демонстрував Джоді Леман. З іншого боку, ніхто з наших форвардів не намагався заважати голкіперу британців - той бачив практично усі кидки.

Суперники ж "синьо-жовтих" грали у канадський стиль гри - часті накидання на ворота Симчука і жорстка боротьба кількох гравців біля володінь нашого кіпера.

Повністю розчавивши суперника у другому періоді, наша команда пропустила першою, і зовсім нелогічний гол - Кларк з дальнього п'ятачку після передачі Чемберса в один дотик переграв Симчука. До честі українців, наприкінці періоду наші знайшли сили відігратися - Цируль та  Д'яченко виграли вкидання, а Шафаренку лишалося тільки пробити Лемана - і 1:1, при тому, що кидали наші більш ніж у два рази частіше!

Третій період команди розпочали рівно - воротарі періодично демонстрували майстерність, проте кількість кидків з боку нашої команди у перші десять хвилин значно зменшилася. На 47 хвилині наші лишилися у меншості і тут Костянтин Симчук створив міні-диво. Відбивши вихід двох на одного британців кіпер із Тарасом Бульбою на шоломі віддав на Сальникова, той на Шахрайчука - і Литвиненко реалізовує! Британці на кілька секунд замінюють воротаря і відіграються! Захисник Денні Мейерс пробиває Симчука з середньої відстані.

Не можна сказати, що наші в останні десять хвилин затисли суперників, але британці помітно грали на втримання нічиєї. Але Леман, який знову з'явився на майданчику, пропустив ще. На останніх хвилинах зустрічі вольову перемогу збірній України принесли Варламов та Литвиненко, який, до речі, став гравцем матчу у складі українців.

Велика Британія - Україна - 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

1:0 - 28.43 - Кларк (Чемберс)

1:1 - 38.46 - Шафаренко (Д"яченко, Цируль)

1:2 - 47.51 - Литвиненко (Шахрайчук, Срюбко), ГМ

2:2 - 48.41 - Мейерс (Шілдс, Довд), ГБ

2:3 - 56.33 - Варламов (Матвійчук, Міхнов)

2:4 - 57.49 - Литвиненко (Сальников, Шахрайчук)

Воротарі: Леман (59.36), Лайл (00.24) - Симчук (60.00)

Коментарі ()