Головне

В Одесі думають, що УЄФА високо оцінило їх досягнення в транспортній інфраструктурі

25.03.2009 12:23 147 0
Експерти УЄФА позитивно оцінили досягнення Одеси в підготовці транспортної інфраструктури міста до Євро-2012. Про це повідомило управління інформації Одеської міськради.

У Міністерстві транспорту і зв'язку України пройшла нарада з питань підготовки транспортної інфраструктури до Євро-2012. На нараді експерти і представники міністерств були проінформовані про підготовку транспортної інфраструктури Одеси, а саме - відновленні парку електротранспорту, будівництві і реконструкції комунальних доріг. Учасники наради високо оцінили прогрес у підготовці таких об'єктів як вулиці Щорса і Балковська, шляхопровід "Поїзний". Графіки і терміни виконання робіт із траси "Північ - Південь" і естакаді "Митна площа - парк Шевченко" теж не викликали питань в експертів.

Після виступу представника департаменту Євро-2012 Одеської міськради експерти провели власну презентацію нової моделі транспортного обслуговування. Вони відзначили, що оскільки Одеса має велику кількість готелів, уболівальники можуть прибувати за 3 дні до матчу, що у свою чергу зменшує вимоги до аеропорту.

За даними експертів, необхідна пропускна здатність аеропорту зменшується з 21 тис. до 11 тис. пасажирів за 10 годин, що дорівнює 1100 пас/година і зменшує навантаження на наземний транспорт у місті. Експерт УЄФА з транспорту професор Філіп Бові залишився задоволений презентацією міста і прогресом у підготовці. Він ще раз відзначив перевагу Одеси як курортного центра, звернувши увагу, що велика кількість готелів збільшує шанси Одеси як приймаючого міста. Філіп Бові також похвалив гарне місце розташування стадіону, повідомляє "Репортер".

Єдиним питанням для УЄФА, за словами Філіпа Бові, залишається розвиток аеропорту. На його думку, на засіданні виконкому УЄФА в травні Одеса буде мати "дуже гарне досьє".

Коментарі ()