Головне

Донецька залізниця розпочала підготовку до Євро2009 і Євро-2012

25.03.2009 10:22 274 0

Для прийняття на належному рівні вболівальників під час чемпіонатів Європи з футболу 2009 і 2012 років Донецька залізниця розпочала підготовку трьох вокзальних комплексів: Донецьк, Ясинувата і Маріуполь.

З метою подолання мовного бар'єра заплановано придбати 100 англо-російських словників для працівників поїзних бригад і 3 електронних перекладачі для вокзалів. Крім того, до штату пасажирської служби прийнято професійного перекладача, який навчатиме близько 700 залізничників, які працюють на вокзалах і в поїздах. Після навчального курсу їх знання іноземної мови перевірять за допомогою тестування.

Під час чемпіонату вся інформація для пасажирів на вокзалах Донецьк і Маріуполь надаватиметься трьома мовами (українською, російською і англійською), у тому числі за допомогою гучномовців. На вокзалі станції Донецьк під час проходження футбольної першості також будуть задіяні 11 волонтерів зі знанням англійської мови. Вони візьмуть участь у роботі інформаційних центрів і довідкових бюро.

Для проведення Євро-2009 буде оновлено інтер'єр і екстер'єр фірмового поїзда "Азов" N83/83 сполученням Маріуполь-Київ (42 вагони), а для бригад поїздів пошиють новий формений одяг. У разі збільшення пасажиропотоку при перевезенні вболівальників Донецька залізниця передбачає так звані резервні нитки у графіку на призначення поїздів на Київ і Москву, а також п'ять додаткових поїздів у напрямку Донецьк-Маріуполь. Вони дадуть змогу додатково перевозити понад п'ять тисяч осіб на добу.

ukrinform.ua

Коментарі ()