Головне

УЄФА схвалило звіт Львова про дорожньо-транспортну інфраструктуру

18.03.2009 11:50 316 0

Львів представив експертам УЄФА план підготовки дорожньо-транспортної інфраструктури до Євро-2012, а також план мобільності, який буде використовуватися під час проведення чемпіонату.

"Експерти схвально відзначили підготовку транспортної та дорожньої інфраструктур Львова, особливо комплексний підхід та реалістичність виконання запланованого. Нам вдалося продемонструвати експертам УЄФА, що об'єкти, які місто планує підготувати до 2012 року, є справді необхідні для вдалого проведення чемпіонату", - прокоментував директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

Як повідомив Олег Засадний, експерти позитивно оцінили співпрацю Львова із консорціумом німецьких компаній PTV AG-VCDB GMBH щодо розроблення стратегічного плану розвитку транспортної інфраструктури міста, яка розрахована до 2030 року та комплексно включає підготовку міста до Євро-2012.

Було відзначено те, що Львів є єдиним з українських міст, що готуються приймати футбольний чемпіонат, яке на стільки широко підійшло до вирішення питання підготовки міської інфраструктури. Залучивши до розробки транспортної стратегії європейську структуру, Львів зможе використати європейський досвід, що дозволить врахувати найкращі варіанти рішень та зекономити дорогоцінний час.

Окрім того, експерти позитивно оцінили співпрацю міста із Німецьким консорціумом з технічної співпраці (GTZ) у межах розроблення стратегії безпеки на дорогах та із європейськими банками ЄБРР, ЄІБ, KfW щодо фінансування реалізації інфраструктурних об'єктів.

Представлений експертам УЄФА план мобільності під час проведення Євро-2012 передбачає оперативні заходи, такі як виділені смуги для руху, тимчасове обмеження руху, тимчасове сполучення чартерними автобусами для надання додаткової транспортної потужності у сполученні стадіонів приймаючих міст, а також для забезпечення гостей УЄФА мобільністю між такими основними об'єктами Євро-2012, як готелі, стадіон, аеропорт та фан-зони.

city-adm.lviv.ua

Коментарі ()