Головне

Укрзалізниця йде по плану підготовки залізничного транспорту до Євро-2012

18.03.2009 11:20 435 0

Укрзалізниця виконує зобов'язання щодо підготовки залізничного транспорту до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Як повідомляє ukrinform.ua з посиланням на Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці, основним завданням залишається впровадження на залізницях України швидкісного руху пасажирських поїздів. Загалом на напрямках швидкісного руху вже виконані ремонтно-колійні роботи на загальну суму 15,6 млн грн. З початку 2009 року в напрямках транспортного забезпечення Євро-2012 вже зібрано 10,3 км та відремонтовано 12,5 км колійної решітки.

Паралельно були проведені роботи з комплексної модернізації дільниці залізничного напрямку Полтава-Бурти-Користівка для розвантаження напрямків, якими рухатимуться пасажирські поїзди з уболівальниками. На дільниці електрифікації Полтава-Південна-Мала Перещепинська розпочато роботи з будівництва контактної мережі, уже освоєно 1,3 млн грн. Проводиться електрифікація парків прийому та відправки вагонів Череднички (станція Кременчук).

Залізничники планують до проведення чемпіонату відремонтувати вокзальні комплекси в межах Київського залізничного вузла, вокзалів станцій Львів, Дніпропетровськ, реконструювати існуючий вокзал станції Донецьк. Донецька залізниця визначила межі та площі земельних ділянок, необхідних для відведення під майбутнє будівництво й реконструкцію. Необхідні матеріали надані до земельної комісії Донецької міської ради для розгляду та узгодження.

Продовжується будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві. Упродовж березня розпочато складання металоконструкцій фарватерної частини прогонових споруд низового автомобільного проїзду; на будівництві шляхопроводу для організації виїзду на вул. Березняківську виконано бетонування ростверку на 2 опорах. З початку року будівництво мостового переходу профінансовано на 108,6 млн грн, з них 100 млн грн - кошти державного бюджету.

Коментарі ()