Головне

Експерт УЄФА вказав на переваги Одеси

12.03.2009 16:05 286 0
Одеса має перевагу перед іншими містами, які претендують на проведення Євро-2012 у готельній інфраструктурі. Про це заявив експерт УЄФА зі стадіонів Карлос Лукас, який відвідав Одесу та ознайомився з ходом реконструкції стадіону "Чорноморець".

У ході візиту проведено аналіз проекту прилеглої території, де мають розміститися паркінги і так звані зони гостинності, повідомляє департамент одеської міськради з підготовки і проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Карлос Лукас відзначив хороший рівень проекту, а також висловив задоволення ходом самих робіт. Експерт вказав на низку переваг Одеси у контексті проведення чемпіонату. Це, перш за все, розвинена готельна інфраструктура.

На думку фахівця УЄФА, після завершення робіт із реконструкції стадіону, він має всі шанси стати однією з архітектурних прикрас обласного центру. Під час спілкування з авторами проекту було надано додаткові рекомендації щодо поліпшення проекту і належного облаштування прилеглої до арени території.

Разом з Одесою експерти УЄФА проводять експертизу стадіонів і в інших українських містах-кандидатах. Зокрема, у Києві під час останнього візиту експертів було встановлено, що велику проблему для облаштування зони гостинності поряд з НСК "Олімпійський" становить горбистий рельєф. На вирішення цієї проблеми уряд готовий надати з держбюджету 50 млн євро.

Ця перевірка стадіонів передує великому огляду, що відбудеться 31 березня. Його результати матимуть серйозний вплив на ухвалення рішення УЄФА в травні про список міст, що приймають Євро-2012.

ukrinform.ua

Коментарі ()