Головне

Суркіс розповів, для кого Ахметов побудував стадіон

11.03.2009 22:24 343 0
Власники "Шахтаря" Рінат Ахметов, "Дніпра" Ігор Коломойський, "Металіста" Олександр Ярославський та "Чорноморця" Леонід Клімов будують стадіони не для себе, а для суспільних потреб. Про це 11 березня в ефірі "Шустер Live" заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

"Сьогодні є люди, які переймаються підготовкою Євро-2012. У Польщі справді держава разом із воєводствами й містами будує стадіони в рамках виділених коштів як з місцевих бюджетів так і централізовано. Але в Україні чотири стадіони - це "Чорноморець" в Одесі, донецький стадіон, дніпропетровський та стадіон у Харкові - будуються за рахунок Клімова, Ахметова, Коломойського та Ярославського", - сказав він.

На думку Суркіса, "ці люди не будують стадіони для себе, бо вони не будуть мешкати на цих стадіонах".

"Вони не будують собі власні будинки за парканами. Вони будують сьогодні для суспільних потреб стадіони, які будуть використовуватися у матчах прем'єр-ліги та у матчах Євро-2012", - додав президент ФФУ.  

За словами керівника федерації, це приклад об'єднання зусиль міської громади, центральної органів влади та внутрішніх інвесторів.

Також Суркіс повідомив, що Олександр Ярославський за власний кошт будує і харківський аеропорт. "Цим був здивований генеральний директор УЄФА Девід Тейлор", - додав він.

Нагадаємо, раніше сам Ярославський заявляв, що виділяє лише 100 мільйонів гривень із загального кошторису стадіону "Металіст" у 362 мільйони.

Коментарі ()