Головне

Суркіс назвав, коли приїде Платіні

11.03.2009 17:33 289 0
Президент УЄФА Мішель Платіні 14-15 квітня 2009 року прибуде в Україну з офіційним візитом, повідомив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс під час парламентських слухань з питання про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи в Україні, які тривають у парламенті в середу, 11 березня.

За словами Суркіса, Платіні в ході свого візиту планує провести зустріч з керівництвом держави, а також іншими офіційними особами причетними до підготовки турніру, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У своєму виступі президент ФФУ також підкреслив, що відносини з боку держави до підготовки фінальної частини чемпіонату Європи 2012 має бути зваженим.

Суркіс також закликав Верховну Раду прийняти всі необхідні рішення і закони для проведення Євро-2012.

"Я глибоко переконаний, що будь-які аспекти підготовки до турніру повинні бути деполітизувати і недоторканність у стінах законодавчого органу, а також не ставати заручниками будь-яких кон'юнктурних рішень, у тому числі й кадрові", - підкреслив президент ФФУ.

За його словами, керівництво УЄФА дуже серйозно переживає щодо відсутності взаєморозуміння серед суб'єктів українського політикуму.

"Питання політичної стабільності в державі, що є приймаючою стороною, віднесений нашими європейськими партнерами до списку стратегічно важливих", - підкреслив Суркіс.

Президент ФФУ також висловився за доцільність створення в парламенті постійно діючої спеціальної депутатської комісії за прикладом міжвідомчої робочої групи швидкого реагування, яку очолює віце-прем'єр-міністр Іван Васюник.

"Оскільки, виконуючи свої обов'язки в рамках проекту Євро-2012, Україна все частіше буде стикатися з необхідністю внесення змін у чинне законодавство", - пояснив Суркіс.
Президент ФФУ також підкреслив, що "в умовах фінансової кризи проект Євро-2012 стає реальним механізмом колективного порятунку".

За словами Суркіса, реалізація проекту в рамках підготовки до Євро-2012 дозволить, зокрема, створити додаткові робочі місця.

Коментарі ()