Головне

Україна представить УЄФА свої міста восьмого травня

11.03.2009 16:30 648 0

Україна 8 травня буде готова представити УЄФА міста, що прийматимуть фінальну частину чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це сказав сьогодні віце-прем'єр-міністр Іван Васюник під час перших парламентських слухань із питань підготовки до Євро-2012.

Він висловив переконання, що парламентські слухання стануть "етапним кроком на шляху реалізації масштабної програми з реформування України, якою є програма з підготовки України до проведення ЧЄ-2012".

Віце-прем'єр констатував, що сьогодні ні у Верховній Раді, ні в Україні "немає політичної опозиції до проекту Євро-2012.

"На щастя, у Верховній Раді та в Україні немає у класичному розумінні політичної опозиції до проекту "УЄФА. Євро-2012", і всю критику конструктивну уряд сприймає як позитив для того, щоб максимально ефективно реалізувати програму", - сказав Іван Васюник.

Він поінформував, що за останній рік відбулися кардинальні зміни у відносинах України та УЄФА. Зміни відбулися в основному за рахунок того, що Україна в 2008 році продемонструвала відповідальне відношення до реалізації проектів Євро-2012. В результаті, за словами Івана Васюника, наразі між Україною і функціонерами Євро-2012 склалися "відносини довіри".

Іван Васюник поінформував, що за 2008 рік по основних об'єктах інфраструктури Євро-2012 уряд України виконав свої зобов'язання. Зокрема, на 1 мільярд гривень (на 100 відсотків) профінансовано підготовку аеропортів, на 250 мільйонів гривень (96 відсотків) профінансовано ключові об'єкти ЧЄ-2012 - НСК "Олімпійський", на 1,5 мільярда (90 відсотків) профінансовано підготовку доріг до Євро-2012.

Іван Васюник також зазначив, що уряд у найближчий час хоче поставити перед Верховною Радою питання про те, щоб виділити окремий день для того, щоб концентровано розглянути і прийняти рішення по законопроектах, які в умовах кризи могли б сприяти створенню в Україні привабливого інвестиційного клімату для інвесторів, які висловлять бажання фінансувати об'єкти Євро-2012. Такими законопроектами, за словами Івана Васюника, є законопроекти "Про приватне державне партнерство", "Про відчуження землі, яка перебуває у приватній власності", а також ряд законопроектів, спрямованих на лібералізацію інвестиційного клімату.

"Я переконаний, що виділення такого дня буде мати ефектом одночасне прийняття цих рішень", - сказав Іван Васюник.

Він також поінформував, що наразі Україна і Польща знаходяться на відповідальному етапі, і 8 травня УЄФА визначить чотири міста в Україні та чотири міста в Польщі, які будуть приймати фінальну частину чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Укрінформ

Коментарі ()