Головне

УЄФА у Варшаві проводить конференцію проти расизму

04.03.2009 15:32 412 0

Близько 250 делегатів з європейських футбольних федерацій, клубів, ліг, неурядових організацій та світу політики беруть участь у третій конференції під егідою УЄФА "Разом проти расизму" (Unite Against Rasis) у Варшаві.

Головною метою конференції є поширення інформації про неприпустимість расизму, нетолерантності та дискримінації у футболі, передає ukrinform.ua.

Учасники конференції обміняються досвідом із розв'язання проблеми расизму у суспільстві і футболі зокрема. Йтиметься також про проблеми циганської етнічної меншини, значення різної національної приналежності серед вболівальників, роль фанів під час Євро-2012, загрози антисемітизму та націоналізму. Прикладом боротьби проти цього суспільного явища є створення за сприянням УЄФА, Єврокомісії та пан'європейської організації FARE (Футбол проти расизму) телевізійного відеоролику на підтримку кампанії боротьби проти расизму.

Окрім УЄФА, співорганізаторами конференції є міжнародна організація професійних футболістів (FIFPro), а також пан'європейська організація FARE (Футбол проти расизму). Дві попередні конференції з цієї тематики відбулися у 2003 році у Лондоні та 2006 році у Барселоні.

Коментарі ()