Головне

Львів сподівається на російські інвестиції

03.03.2009 15:13 278 0
Керівники Львівщини закликали представників Російської Федерації робити інвестиції в економіку області, яка готується до проведення футбольного чемпіонату Європи 2012 року.

Про це йшлося на офіційній зустрічі представників облдержадміністрації з радником-посланником посольства Російської Федерації в Україні Євгеном Пантелєєвим, торговим представником Сергієм Івановим та генеральним консулом РФ у Львові Євгеном Гузєєвим.

Як розповів заступник голови облдержадміністрації з питань містобудування та інвестиційної політики Сергій Таратута, російських гостей ознайомили із зовнішньоекономічною діяльністю Львівщини.

За його словами, "товарообіг нашої області з Росією складає лише близько 10 відсотків. Ми готові забезпечити абсолютну підтримку російським інвесторам, а також тим, хто хоче співпрацювати із місцевими компаніями. Для прикладу, перспективним є поглиблення співпраці у сфері транскордонної співпраці, проектів до Євро-2012, а також в контексті проектів, що стосуються Карпатського регіону".

Водночас Сергій Іванов зазначив, що метою його візиту на Львівщину є вивчення інвестиційного клімату регіону.

"Ми зацікавлені у створенні спільних підприємств, співпраці малого і середнього бізнесу, а також спільних проектів в галузі сільськогосподарського виробництва, харчової промисловості та сфери послуг. Також цікавим для нас є "оживити" підписані раніше міжрегіональні угоди про співпрацю - тобто, активізувати міжрегіональне співробітництво", - заявив торговий представник РФ в Україні.

Присутній на зустрічі Генеральний консул РФ у Львові Євген Гузєєв зазначив, що місто Санкт-Петербург та Ленінградська область готові до співпраці з Львівщиною й запросив делегацію Львівської ОДА відвідати з офіційним візитом Ленінградську область.

Укрінформ

Коментарі ()