Головне

УЄФА назвало кількість номерів 5-зіркових готелів, що має підготувати Львів

02.03.2009 18:22 284 0

УЄФА знизила вимоги щодо готелів у приймаючих містах на час проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, що було зроблено за підсумками аналізу в сфері розміщення, який був проведений восени 2008 року. Про це повідомив начальник управління адміністрування та розвитку інфраструктури департаменту ЄВРО 2012 Олег Вілюра, інформує прес-служба львівської міської Ради.

"Відповідно до нових вимог, Львів повинен забезпечити наявність 1020 номерів 5-зіркової категорійності, 1315 номерів 4-зіркової категорійності та 210 - 3-зіркової категорійності", - заявив Олег Вілюра. За його словами, кількість 4-5-зіркових номерів зменшено майже вдвічі. Адже згідно з попередніми вимогами Львів мав забезпечити 2350 номерів у 5-зіркових готелях та 2050 номерів у 4-зіркових.

"Якщо до зниження вимог Львів гарантував УЄФА наявність на 2012 рік готельних номерів у 4-5-зіркових готелів із невеличким перевищенням вимог, то на сьогодні перевищення вимог УЄФА відбувається майже в двічі. В число цих готелів входять як існуючі, так і ті проекти, інвестори яких гарантували міській владі та УЄФА виконання своїх планів щодо побудови чи реконструкції готельних об'єктів", - розповів Олег Вілюра.

Зниження вимог є своєчасним і продуманим кроком, який мінімізує ризики міста, щодо виконання вимог УЄФА в умовах економічної кризи. З іншого боку всі інвестори на початку року задекларували, що їхні плани не зміняться. "Якщо туристичний та готельний ринок Львова й надалі розвиватиметься такими ж динамічними темпами як у попередні роки, то в нас не має сумнівів у реальності суттєвого перевиконання тих вимог щодо кількості будівництва готелів, які задекларувало УЄФА», - наголосив начальник управління.

Коментарі ()