Головне

Павленко прогнозує медалі у Ванкувері у шорт-треку та сноубордингу

27.02.2009 17:03 264 0

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко вважає, що виділені Державним бюджетом на поточний рік кошти на  підготовку кандидатів до участі у XXI зимових Олімпійських ігор 2010 року та їх тренерів задовольняють потреби в якісній підготовці спортсменів.

Про це Міністр сказав під час прес-конференції 27 лютого.

Юрій Павленко зазначив, що на ці потреби виділено понад 21 млн грн.

 "Я вірю в те, що наша збірна зможе перевершити результат Ігор в Турині, сподіваюся, що 32 українські спортсмени зможуть показати заліковий результат і здобути нагороди на зимових Олімпійських іграх  2010 року у Ванкувері",  - наголосив Юрій Павленко.

Міністр також додав, що збірна буде забезпечена всім необхідним для підготовки, а цім 32-ом спортсменам буде надано додаткові можливості для належного тренування.

Юрій Павленко зазначив, що 38 спортсменів уже виконали кваліфікаційні вимоги і здобули право участі в олімпійських змаганнях. 

Загалом в зимових Олімпійських іграх  2010 року у Ванкувері очікується участь близько 60-ти українських спортсменів.

Нагадаємо, що під час ХХІ зимових Олімпійських ігор спортсмени України планують взяти участь у змаганнях із 12 видів спорту (з 15-ти, які представлені на Іграх) та у 50 видах програми.

Планується, що члени національної збірної команди візьмуть участь у змаганнях з біатлону, фрістайлу, лижних гонок, стрибків на лижах з трампліна, шорт-треку, лижного двоборства, санного, гірськолижного та ковзанярського спорту, сноубордингу, хокею і фігурного катання.

На зимових Іграх 2010 року розігруватимуть 86 комплектів нагород, що на 4 комплекти більше, ніж на попередніх Іграх у Турині.

Коментарі ()