Головне

У виборі міст УЄФА має дотримуватися паритету, - посол Польщі

27.02.2009 15:57 358 0

Надзвичайний і Повноважений посол Польщі в Україні Яцек Ключковський сподівається, що у виборі міст, де проходитимуть матчі Євро-2012 УЄФА дотримуватиметься паритету між двома державами.

Як передає УНІАН, про це Ключковський заявив журналістам сьогодні, коментуючи повідомлення окремих польських ЗМІ, які з посиланням на міністра спорту Польщі заявляли про те, що Україна має делегувати лише два міста для проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Я дуже щасливий, що це не ми - не Польща, не Україна - будемо обирати міста, де проводитимуться матчі Чемпіонату Євро-2012", - сказав Ключковський, зазначивши, що це є виключною прерогативою УЄФА.

Водночас посол зауважив, що у виборі міст між двома країнами має бути дотриманий принцип паритету. "Але якщо, звичайно, ці міста будуть готовими", - сказав він.

Попри таку висловлену думку, посол зазначив, що було б непогано, якби Польща могла делегувати 6 міст для проведення матчів Чемпіонату. "У Польщі?.. У Польщі ми хотіли б, щоб усі шість міст були господарями", - сказав він, зазначивши, що сьогодні, на його думку, найбільш якісно і активно підготовка до Євро-2012 триває у Варшаві, Гданську, Познані, Вроцлаві та Кракові.

Коментарі ()