Головне

У Львові сподіваються на найбільшу кількість туристів ніж у будь-якому місті Східної України

25.02.2009 12:39 382 0

До Львова у рамках чемпіонату Європи з футболу у 2012 році приїде в 5-6 разів більше туристів із Європи, аніж у будь-яке із міст Східної України. Про це йдеться в урядовому проекті Концепції транспортного обслуговування та управління дорожнім рухом під час проведення Євро-2012, який розглянула Львівська міська рада.

Так, із загальної кількості вболівальників, які прибудуть до Львова з Європи, країн СНД та сусідніх регіонів України, 50 % становитимуть громадяни країн ЄС, тоді як у інших містах Східної України цей показник коливається від 5% до 10%, повідомляє прес-служба львівської мсіької ради.

Концепція передбачає створення якісного та ефективного управління транспортним забезпеченням команд та офіційних представників УЄФА, уболівальників та туристів. Ця концепція визначає принципи координації всіх видів транспорту, що обслуговуватимуть чемпіонат.

"Одним із засадничих положень транспортної концепції є стимулювання використання громадського транспорту на рівні 70-80% та приділення особливої уваги електротранспорту, що сприятиме розвитку громадського транспорту у нашому місті", - розповів начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Олег Вілюра.

За словами Олега Вілюри, наразі транспортна концепція знаходиться на стадії обговорення. Зокрема, найбільші дискусії викликають прогнози щодо прогнозованої кількості футбольних туристів, яка коливається від 100 до 450 тис. чоловік.

Транспортна концепція Львова повинна бути затверджена Кабінетом Міністрів та до 10 червня 2009 року представлена УЄФА.

Коментарі ()