Головне

Польща може отримати більше міст для проведення Євро-2012 - міністр спорту Польщі

24.02.2009 18:05 328 0

УЄФА може вирішити провести в Польщі більше матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року через економічні та політичні проблеми в Україні.
 
Таку думку висловив міністр спорту Польщі Мірослав Джевєцкі на телеканалі новин TVN24.
 
За його словами, УЄФА зауважила проблеми в Україні в грудні минулого року, і власне через це поінформувала про можливість несиметричного поділу проведення матчів в країнах.
 
"Цей поділ свідчить, що УЄФА разом з нами готується "до плану Б", в рамках якого Польща буде змушена зробити більше, ніж Україна", - сказав міністр.
 
При цьому він запевнив, що всі шість польських міст зможуть вчасно підготуватися до проведення чемпіонату, зазначивши, що "було б краще, якби це був польсько-український успіх".
 
Водночас міністр спростував чутки про можливість проведення чемпіонату в Німеччині, зауваживши, що УЄФА найбільше зацікавлена провести Євро-2012 саме в Польщі та Україні.
 
Gazeta Wyborcza 18 лютого з посиланням на джерело в УЄФА повідомила, що матчі Євро-2012 можуть відбутися в 6 польських та 2 українських містах через те, що в Україні, крім Києва та Донецька, інші міста не зможуть вчасно й належним чином підготуватися до чемпіонату.
 
Водночас вчора  президент Федерації футболу України Григорій Суркіс повідомив, що кілька днів тому президент УЄФА Мішель Платіні підтвердив дотримання принципу пропорційності при визначенні міст-господарів матчів Євро-2012.
 
"З боку України та Польщі матчі чемпіонату прийматимуть по чотири міста", - наголосив голова ФФУ.

Радіо Свобода

Коментарі ()