Головне

У Софії відкрився матч претендентів на світову шахову корону між Топаловим і Камським

17.02.2009 11:20 250 0

У Національному палаці культури у Софії (Болгарія) увечері в понеділок відбулася церемонія відкриття претендентського матчу за звання чемпіона світу з шахів болгарином Веселіном Топаловим і американцем Гатою Камським.

Переможець здобуде право поборотися за світову шахову корону с чинним чемпіоном світу Вішванатаном Анандом.

Матч складається з 8 партій. Контроль часу: 2 години на перші 40 ходів, потім 1 годину на 20 ходів і 15 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на кожний хід, починаючи з 61-го. У випадку нічийного рахунку після восьми партій, буде зіграно тай-брейк (4 партії з контролем 25 хвилин із додававнням 10 секунд на кожен хід; у випадку необхідності ще 2 партії з контролем 5 хвилин  із додававнням 10 секунд на кожен хід і вирішальна партія, у якій білі отримують 6 хвилин, чорні - 5, нічия на користь чорних).

"У цьому матчі зустрічаються два видатні шахісти сучасності, дві особи, два гросмейстери, які внесли свій вагомий внесок у розвиток шахів", - відзначив на церемонії президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжінов.

Він також був задоволений, що матч проводиться в Болгарії.

"Цей народ, ця країна в останнє десятиліття подарували світу двох чемпіонів світу з шахів - Антуанету Стефанову і Веселіна Топалова. Думаю, що незабаром у Болгарії з'явиться і новий чемпіон світу", - цитує президента Міжнародної шахової федерації interfax.ru.

Коментарі ()