Головне

Україна прийме етап кубку світу з вейкбордингу

13.02.2009 11:52 257 0

З 21 по 23 серпня в Україні пройде  етап Кубку Світу з паркового вейкбордингу "Ukrainian Wake Park Open" (катання по воді на дошці-вейкборді).

Право на проведення змагань Українській федерації воднолижного спорту надано Всесвітньою  Асоціацією вейкбордингу (WWA), повідомляє прес-служба Мінспорту.

Асоціація високо оцінила рівень та організацію проведення Українською федерацією воднолижного спорту третього етапу Кубку Світу 2008, який проходив у п'яти країнах Європи та Азії (Данії, Німеччині, Україні, Філіппінах та  Франції).

В українському етапі Кубку Світу з вейкбордингу, який тривав з 8 по 10 серпня 2008,  взяли участь 37 спортсменів з 12 країн світу.

Цього року найбільш рейтингові світові змагання будуть проходити  з 21 по 23 серпня на воднолижній канатній дорозі  клубу "Екстремальна тяга"   у м. Києві.

Очікуються учасники з Європи, Австралії, Азії та Америки. Змагання проводитимуться серед жінок, чоловіків та юніорів.

Вейкбординг - це  поєднання  водних лиж, сноуборду, скейта та серфінга. Катер буксирує  спортсмена, який стоїть на короткій  широкій дошці. Судно, яке йде зі швидкістю  30-40 км/год., залишає за собою хвилю, що стає трампліном для спортсмена.

Коментарі ()