Головне

На будівництво стадіону до Євро-2012 у Варшаві претендують шість фірм

10.02.2009 18:49 339 0

Шість міжнародних консорціумів візьмуть участь у тендері щодо виконання другого етапу робіт з будівництва Національного стадіону у Варшаві до Євро-2012. До кінця тижня фірми отримають конкурсну документацію і матимуть 40 днів на те, щоб скласти особисті кінцеві пропозиції, повідомляє ukrinform.ua.

У конкурсі візьмуть участь: німецько-польський консорціум спілок Max Boegl Polska, Max Boegl Buunternehmung GmbH&Co.KG та Budimex Dromex; німецько-польський консорціум фірм Eiffage Budownictwo Mitex SA та Bauglsellschaft Walter Hellmich GmbH; німецько-польсько-австрійський консорціум фірм Alpine Bau Deutschland AG, Alpine Construction Polska та Hydrobudowa Polska SA i PBG SA.

Крім того, участь у тендері братимуть польсько-грецький консорціум фірм Przedsiebiorstwo Robot Inzynieryjnych Pol-Aqua SA, J7P Avax та Mostostal Warszawa SA; ірландсько-польський консорціум фірм John Sisk&Son Ltd і Henpol; консорціум португальських фірм та їхніх польських спілок - MSF Moniz da Maia, Serra & Fortunato Empreiteiros SA, MSF-Polska, Sociedade de Construcao Soares da Costa SA, FDO Construcoes, Alexandre Barbosa Borges SA, ABB-FDO Polska Martifer.

Нині на місці Національного стадіону у Варшаві триває перший етап робіт з будівництва спортивної арени, де має відбутися матч-відкриття ЧЄ-2012. Фірма Pol-Aqua SA працює з випередженням графіку на 20 відсотків. З огляду на це, керівництво Національного центру спорту (NCS) РП, яке контролює будівництво спортивної арени, розглядає можливість дозволити нинішньому підрядникові виконати частину робіт другого етапу спорудження. Йдеться про 5 відсотків обсягів робіт, що оцінюється у 125,4 млн злотих (понад 40 млн дол США). Остаточне рішення з цього питання прийматиметься спеціально створеною конкурсною комісією, яка розглядає юридичні та технічні аспекти будівництва.

Директор NCS Рафал Каплер позитивно оцінив будівництво Національного стадіону до футбольного єврофоруму. "Сьогоднішня інформація дійсно хороша. Найважливіше, що ми дотримуємося графіка, і все вказує на те, що немає загроз для початку виконання другого етапу робіт із спорудження стадіону у визначені терміни - у травні", - відзначив він.

Другий етап робіт, згідно з графіком, повинен завершитися у червні 2011 року. Всього Національний стадіон у Варшаві вміщуватиме 55 тис. глядачів. Під ним розміщуватиметься підземний паркінг на 1,8 тис. автомобілів. Ціла конструкція стадіону передбачає багаторівневу структуру, де розташовуватимуться, зокрема: фітнес-клуб (2,4 тис кв. м), конферец-зали (3,4 тис. кв. м), офіси (3,2 тис. кв. м), ресторани (900 кв. м). Магазини та кіоски займатимуть 4 тис. кв. м, музей спорту - 2 тис. кв. м, 1,8 тис. кв. м виділено для клубу вболівальників.

Коментарі ()