Головне

Фігуристи розіграли перші медалі в Ванкувері

07.02.2009 19:06 108 0

Канадець Патрік Чан виграв турнір "Чотирьох континентів" у Ванкувері.

Другим став Еван Лаайсачек з США, третім Такахіко Козука з Японії.

Кореянка Ю-на Кім виграла змагання жінок, випередивши Джані Розет з Канади та японку Мао Асаду.

У пар перемогли Кінг Панг-Джан Тонг з кращим результатом за всю свою спортивну кар'єру - 194.94 балів. Як відомо, саме ця пара виграла ще один з найпрестижніших турнірів ІСУ - фінал серії Гран-прі. Отож Кінг Панг-Джан Тонг стають одними з головних претендентів на золото світового чемпіонату.

Для українців же приємно пам'ятати, що в себе дома, на етапі Гран-прі Кінг Панг-Джан Тонг поступилися українцям Тетяні Волосожар та Станіславу Морозову.

Другими на турнірі "Чотирьох континетів" стали канадці Джесіка Дюбе-Брюс Девідсон. Бронзу здобули ще одні китайці Ден і Хао Джанги.

У турнірі танцювальних пар несподівано перемогли американці Меріл Девіс-Чарлі Вайт. Вони випередили на один бал канадців Тесу Вірту-Скота Моіра, срібних призерів минулого чемпіонату світу, які лідирували у двох танцях. Щоправда, для Теси і Скота це перший турнір в сезоні - восени партнерка перенесла операцію і пара відмовилась від участі в серії Гран-прі.

Третіми у Ванкувері стали минулорічні юніорські чемпіони світу Емілі Самульсон-Еван Бейтс.

Не брали участі у змаганнях "Чотирьох континентів" срібні призери одімпіади в Турині і до цього року перша пара в США Таніт Белбін-Бенжамін Агосто.

Турнір "чотирьох континентів" входить числа чотирьох найпрестижніших змагань ІСУ з фігурного катання. До них також належать чемпіонат Європи, чемпіонат світу та фінал серії Гран-прі.

Як відомо, саме у канадському Ванкувері відбудеться наступна зимова Олімпіада.

Коментарі ()