Головне

"Регіональний" віце-спікер допоможе Одесі у боротьбі за Євро-2012

29.01.2009 09:30 381 0

Верховна Рада України допоможе керівництву Одеси у вирішенні актуальних проблем підготовки до проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, "для чого знадобиться втручання центральної влади".

Про це заявив перший заступник Голови ВР Олександр Лавринович на зустрічі з мером Одеси Едуардом Гурвіцем, повідомляє УНІАН.  

"Одеса - серед пріоритетних міст у цьому питанні, що мають реальні шанси прийняти Євро-2012", - відзначив перший віце-спікер.

На його думку, це "те місто, яке може привернути увагу не тільки можливостями прийому учасників і гостей майбутнього чемпіонату Європи з футболу, а й розвиненою туристичною і готельною інфраструктурою, красою архітектури центральної частини міста".

За словами Лавриновича, "щоб успішно впоратися з програмою підготовки до Євро-2012, муніципальній владі доведеться приділити особливу увагу питанням розвитку спортивних об`єктів і транспортних розв`язок".

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу затягування керівництвом Міністерства оборони термінів передачі в комунальну власність міста стадіону "СКА", Лавринович висловив подив з приводу влаштованої тяганини, адже "судові процеси завершені, і стадіон за правом належить місту".

"Не можу збагнути, чим при цьому керуються чиновники відомства, блокуючи передачу стадіону місту", - додав перший віце-спікер, відзначивши при цьому, що "це швидше питання до міністра оборони й прем`єр-міністра, чому вони не роблять необхідних кроків, а якщо роблять - всупереч волі закону й волі одеситів".

Нагадаємо, Одеса та Харків є запасними містами для проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Попередньо, основними містами визначені Київ, Донецьк, Львів та Дніпропетровськ, але остаточне рішення УЄФА прийме у травні 2009 року.

Коментарі ()