Головне

До Євро-2012 Україна придбає 600 реанімобілів

25.01.2009 11:54 298 0

МОЗ України підготувало розділ медичних заходів Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012. Цією Програмою зокрема передбачено: придбання автомобілів швидкої медичної допомоги (600 реанімобілів на суму 300 млн. грн.) для 6 приймаючих міст, 27 адміністративних центрів та центральних районних лікарень України; придбання навчально-тренувального обладнання для навчання та підвищення кваліфікації медичного персоналу та працівників рятувальних служб з практичних навичок надання екстреної медичної допомоги, повідомляє zaxid.net.

Також в Програмі враховано пропозиції МОЗ щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території України під час проведення Чемпіонату. Цими заходами передбачено додаткове оснащення медичним обладнанням установ державної санітарно-епідеміологічної служби на загальну суму 65,4 млн. грн. для посилення державного санепіднагляду за водопостачанням, станом мереж каналізування, санітарної очистки в приймаючих містах, інші питання.

Міністерство відповідно до вимог міжнародних експертів опрацювало, узгодило та скерувало до Національного агентства в термін, передбачений Федерацією футболу, медичні концепції Приймаючих міст, матриці об'єктів медичної системи та мапи з графічним відображенням розташування цих об'єктів, які заплановано залучити під час проведення заходів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Приймаючим містам МОЗ надіслало методичні рекомендації щодо плану реагування в сфері охорони здоров'я у зв'язку із заходами Чемпіонату Євро-2012, за єдиною формою зібрало відповідну інформацію та передало до Національного агентства для інформування експертів УЕФА.

Міністерство за участю місцевих органів охорони здоров'я підготувало та направило до Мінтрансзв'язку перелік закладів охорони здоров'я, закріплених за окремими ділянками автомобільних доріг на адміністративних територіях України.

Також підготовлено проект Концепції Міністерства охорони здоров'я із забезпечення надання всіх необхідних медичних послуг під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу з проектом відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Коментарі ()