Головне

Ванкувер планує стати лідером взятих допінг-проб

24.01.2009 10:31 127 0

Організатори зимової Олімпіади 2010 року у Ванкувері заздалегідь почали пропрацьовувати деталі такої важливої процедури, як змагальний допінг-контроль.

"Ми проведемо 2 тисячі тестів, це значно більше, ніж на попередніх Олімпіадах. В Солт-Лейк-Сіті, наприклад, зробили 800 тестів, а в Туріні - 1200", - поінформував керівник медичного відділу Оргкомітету Ігор Джек Тонтон.

Таким чином, за кількістю взятих у спортсменів допінг-проб Ванкувер-2010 повинен стати рекордсменом зимового сезону.

Джек Тонтон особисто спостерігав за роботою пекінської лабораторії і знайшов певні недоліки. Тому за його словами методику збору проб в Канаді збираються удосконалити.

Щоб не виникло проблеми з недостатньою кількістю допінг-офіцерів, Оргкомітет вже зараз приступив до підготовки 500 добровольців, які будуть здійснювати допінг-контроль на XXI зимових Олімпійських іграх.

Сама антидопінгова лабораторія відкриється всього за декілька днів до старту Ігор.

Відзначимо, що Національний олімпійський комітет України розглядає питання антидопінгового контролю як одне із найголовніших, передбачивши цього року на проведення відповідних заходів 700 тисяч гривень.

Водночас, президент НОК Сергій Бубка наголошує на важливості приведення антидопінгової роботи в України у відповідність до міжнародних стандартів. Зокрема йдеться про отримання Національним антидопінговим центром, який має лише національну ліцензію, міжнародного сертифікату, повідомляє НОК.

Коментарі ()