Головне

Вейк-ан-Зеє. Карякін продовжує утримувати лідерство

23.01.2009 20:55 355 0

У шостому турі турніру "А" у Вейк-ан-Зеє, який відбувся у п'ятницю, 23 січня, українець Сергій Карякін зіграв унічию з принциповим суперником - норвежцем Магнусом Карлсеном. Шахісти кілька разів помилялися, втрачаючи ініціативу. Карлсон у туровому ендшпілі отримав зайвого пішака, але український гросмейстер зумів ефективно йому протидіяти - на 79 ході суперники погодились на нічию. У заліку Карякіна 4 очки, і від продовжує одноосібно очолювати турнірну таблицю.

Василь Іванчук, який грав чорними, розійшовся миром з Левоном Ароняном. І вже четвертої поразки зазнав однин з рейтинг-фаворитів турніру - Олександр Морозевич.

Турнір "А". Результати шостого туру:
Сергій Мовсесян (Словаччина) - Олександр Морозевич (Росія) - 1:0
Ян Смітс (Нідерланди) - Леньєр Домінгес (Куба) - 0,5:0,5
Ван Юе (Китай) - Майкл Адамс (Англія) - 0:1
Теймур Раджабов (Азербайджан) - Гата Камський (США) - 1:0
Даніель Стеллваген (Нідерланди) - Люк Ван Велі (Нідерланди) - 0,5:0,5
Магнус Карлсен (Норвегія) - Сергій Карякін (Україна) - 0,5:0,5
Левон Аронян (Вірменія) - Василь Іванчук (Україна) - 0,5:0,5

Турнір "А". Турнірне становище після шостого туру:
Карякін - 4 очки; Аронян, Домінгес, Смітс, Раджабов, Мовсесян - по 3,5 очки; Карлсен, Ван Велі, Камський, Адамс - по 3 очки; Стеллваген, Іванчук - по 2,5 очки; Ван Юе - 2 очки; Морозевич - 1,5 очки.

Українці Захар Єфименко і Андрій Волокітін, які виступають в турнірі "B", зіграли унічию відповідно з голандцем Яном Верле і індусом Крішнаном Сашикіраном. Єфименко з Волокітіним мають по 3,5 очко і поділяють 4-7 місця. Лідирують в турнірі "B" англієць Найджел Шорт, чех Давід Навара і узбек Рустам Касимжанов.

В турнірі "С" українець Олег Романішин зіграв унічию з голландцем Фрісо Найбуром. У українського шахіста 2,5 очки і він поділяє 9-11 місця.

Коментарі ()