Головне

Польські телеканали TVP i Polsat змагатимуться за право транслювати Євро-2012

21.01.2009 10:50 354 0

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) сьогодні завершує прийом заявок усіх зацікавлених телеканалів на трансляцію футбольних матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. На польському мас-медійному ринку за отримання прав на трансляцію футбольних поєдинків змагатимуться телеканали TVP i Polsat, передає Укрінформ.

Як інформує Польська агенція преси (РАР), УЄФА, незважаючи на економічну кризу світі, розраховує отримати з продажу прав на трансляцію поєдинків ЧЄ-2012 прибутки не менші, ніж під час Євро-2008 в Австрії та Швейцарії. З останнього єврофоруму УЄФА від реалізації прав на трансляцію матчів отримав 800 млн євро.

"Ми переконані, що після успішного чемпіонату у 2008 році наступний принесе нам не менші прибутки",- повідомив речник УЄФА Роб Фолкнер. За експертними оцінками, загальна сума фінансових надходжень з продажу прав на трансляцію Євро-2012 може скласти більше 1 млрд євро.

Чемпіонат Європи з футболу вважається однією з найбільш популярних подій серед телеглядачів у спортивному житті планети. Футбольний єврофорум поступається популярністю лише чемпіонату світу з футболу та літнім олімпійським іграм.

Коментарі ()