Головне

Одним із інвесторів будівництва стадіону у Львові стане власник "Карпат"?

20.01.2009 17:50 481 0

Голова Львівської ОДА Микола Кміть у вівторок радився із керівництвом футбольного клубу "Карпати" щодо участі у будівництві стадіону у Львові, повідомляє ЗІК.

"Ми вивчаємо бачення "Карпат". На майбутньому стадіоні має все таки грати футбольна команда. Надіюся також зустрітися із ФК "Львів". Дуже важливо, що ніхто не відвернувся. Усі підтверджують, що вони готові інвестувати у стадіон. Це найголовніше, що зараз є зафіксовано, далі треба підписати угоди і разом добудувати стадіон", - вважає Микола Кміть, який не виключає, що Львівська обласна рада з фонду розвитку може також фінансувати об'єкти до Євро-2012.

Окрім стадіону, увагу Миколи Кметя зосереджена також і на реконструкції Львівського аеропорту. "Нам потрібна постанова Кабінету міністрів на фінансування цієї реконструкції. Міністерство транспорту має також вирішити, хто буде генпідрядником реконструкції. Очікуємо також, щоб військові передали свої споруди. ЛОДА вже погодила проект. Ми йдемо з випередженням графіка.

Я надіюся на приїзд віце-прем'єра по Євро у п'ятницю (23 січня). Є блок питань, за які відповідає Кабмін, свої питання ми вирішили. Я був на зустрічі із прем'єр-міністром, - у бюджеті закладено кошти на Євро-2012, вони 100-відсотково підтверджуються, у тому числі й 600 млн на стадіон.

На аеропорт сума передбачається на злітно-посадкову смугу й термінал. Термінал, думаю, буде коштувати 100 млн доларів, а може й трошки дешевше. Вартість смуги буде приблизно такою ж, але треба уточнити, там багато нюансів: хто буде генпідрядником, який підвід електроенергії. 30 відсотків мешканців Сокільник, власність яких на запланованій під смугу території, вже написали заяви на продаж, і ми зараз готуємо проплату. Кожен день таких людей більшає. На землі, яку ми хочемо викупити, не буде злітно-посадкої смуги, а тільки оці фонарики, які орієнтують. Зрештою, ми ще маємо час, а по-друге, люди вже з розумінням ставляться... І ми підемо назустріч сільській раді, щоб по-мирному задовольнити її потреби", - сказав Микола Кміть.

Коментарі ()