Головне

"Олімпійський" мав 53 тисячі місць, придатних для Євро-2012

25.12.2008 12:30 372 0
До реконструкції НСК "Олімпійський" мав лише 53 тисячі місць, які були придатні для перегляду матчів Євро-2012. Причина цього - з як мінімум десяти нижніх рядів першого ярусу через рекламні щити поле видно шматками.

Про це повідомив Юрій Серегін, керівник архітектурного бюро - партнера німецької компанії GMP von Gerkan, Marg und Partner, яка реконструює стадіон.

"Недавно ми вперше провели на "Олімпійському" розрахунки: якщо загальна кількість місць дорівнювала 82 тисячам, то "чистими" з них були всього 53 тисячі", - сказав Серегін.

"Визначення "чисті місця" широко використовується фахівцями УЄФА і позначає кількість місць на стадіоні, які мають нормально комфортними умовами для огляду поля. Беруться до уваги два головні чинники: по-перше, обчислюється кут, під яким вболівальник може охоплювати поглядом газон; по-друге, відстань від глядача до найдальшого кута поля не має перевищувати 190 метрів", - наводить слова архітектора газета "Команда".

За його словами, якщо арена суто футбольна, то її "чиста місткість" наближається до 100 відсотків.

"Від реклами ж, як відомо, нікуди не подінешся. Не збираємося позбавляти "Олімпійський" і бігових доріжок. Тому зараз прораховуються різні варіанти того, як звести кількість "брудних" місць до мінімуму. Як один з таких варіантів пропонується опустити футбольне поле. Альтернативна пропозиція - змінити нахил нижнього ярусу", - додав Серегін.

"Загальна кількість сидінь на майбутньому стадіоні, згідно з попереднім проектом, складе 72 тисячі. Мінімальні вимоги УЄФА щодо кількості "чистих" місць - 50 тисяч, і ці норми ми виконуємо", - підсумував він.

Коментарі ()