Головне

На НСК "Олімпійський" побудують естакаду для евакуації

25.12.2008 10:46 293 0
Евакуація глядачів верхнього ярусу НСК "Олімпійський" буде здійснюватися по спеціальній естакаді. Про це розповів Юрій Серегін, керівник архітектурного бюро - партнера німецької компанії GMP von Gerkan, Marg und Partner, яка реконструює стадіон.

"Німці запропонували розумне вирішення евакуації глядачів з трибун "Олімпійського". До речі, згідно з правилами УЄФА, вболівальники мають повністю залишити сектори за вісім хвилин, а протягом 15 хвилин - взагалі покинути територію стадіону", - наводить слова Серегіна "Команда".

За його словами, для глядачів з верхнього ярусу буде побудована альтернативна естакада, по якій уболівальники зможуть безперешкодно пересуватися.

"Гості, що купили квитки в нижній і верхній яруси, не заважатимуть один одному - відповідно, і тисняви стане значно менше", - додав архітектор.

На його думку, "питання території навколо стадіону - хвора тема".

"Ведуться, наприклад, розмови про те, щоб відняти в НСК територію в 36 гектарів, яка по праву йому належить впродовж багатьох десятиліть. Звичайно ж, відбирати в НСК заповідну зону, де виховувалося не одне покоління київських атлетів, було б блюзнірством".

Коментарі ()