Головне

"Олімпійський" накриють тентом з тканини

25.12.2008 10:35 445 0
Дах НСК "Олімпійський" буде виготовлений зі спеціального мембранного покриття тенту. Про це повідомив Юрій Серегін, керівник архітектурного бюро - партнера німецької компанії GMP von Gerkan, Marg und Partner, яка реконструює стадіон.

"Особливість запропонованого німцями проекту - прозорий дах, що закриває трибуни від дощу. Покриття дає додаткову перевагу для трав'яного газону, на який потраплятиме достатня кількість сонячних променів", - наводить слова Серегіна "Команда".

"За задумом дах не має залежати від споруд верхнього ярусу, щоб на нього не покладалося додаткове навантаження. Крівлю закріплять на спеціальних щоглах, що оточують арену по всьому периметру", - додав він.

"За своїм принципом ця конструкція нагадуватиме велосипедне колесо - є кільце розпору, яке не дає щоглам впасти, а покриття тенту тримається за рахунок вантової системи, розташованої згори", - розповів архітектор.  

"Ця тканина особливо міцна, швидше за все, до її складу увійде металева нитка. Взагалі на стадіонах з масивним козирком виростити хороший газон є великою проблемою - яскравий приклад тому московські "Лужнікі". У нас на "Олімпійському" ми хочемо запобігти подібним труднощам. Взагалі, за своїм архітектурним рішенням київський спорткомплекс буде мало схожий на інші крупні арени. В НСК буде своє обличчя", - Серегін.

Коментарі ()