Головне

У Вроцлаві завершили перший етап будівництва стадіону до Євро-2012

24.12.2008 13:26 348 0

У Вроцлаві завершено підготовчий етап будівництва футбольного стадіону до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. На ділянці розміром 14 га упродовж трьох місяців вирубано 7 тис. дерев, повністю вирівняно та очищено територію, а також підведено водоканалізаційні мережі, повідомляє Укрінформ.

Після завершення першої фази робіт у Вроцлаві відразу мало розпочатися спорудження стадіону, однак кілька днів тому під час конкурсу місто не змогло вибрати генерального підрядника.

"На жаль, процедура тендеру щодо обрання виконавця ще не завершилася", - заявила прес-секретар Спілки Вроцлав-2012 Магдалена Маляра.

Для спорудження стадіону Вроцлав планував виділити з міської казни 521 млн злотих (близько 180 млн доларів США). Однак цих коштів виявилося недостатньо, оскільки бажаючі будувати спортивну арену заявили про значно більші потреби. Найдешевшою пропозицією під час конкурсу стала квота розміром 729 млн злотих (близько 252 млн доларів США), що стало неприємною несподіванкою для організаторів турніру у місті. Через це керівництво міста взяло паузу, щоб вирішити питання: збільшити асигнування з бюджету міста на будівництво стадіону чи оголосити новий тендер.

"Якщо рада міста вирішить збільшити суму коштів, тоді угоду підпишемо на початку січня. Якщо ні, то процедуру необхідно буде повторити", - повідомив голова Спілки Вроцлав-2012 Славомір Войтась.

Згідно з проектом стадіон у місті вміщуватиме 44 тис. глядачів і буде багатофункціональним. На ньому розташуються конференц-зали, ресторан, казино, а також будуть проводитися культурні заходи.

Завершення будівництва арени планується на грудень 2010 року. Під час Євро-2012 на ньому мають відбутися три групові поєдинки турніру.

Коментарі ()