Головне

У Львові протестують проти "Вернісажу"

12.12.2008 11:18 127 0
Львів'яни протестують проти непродуманої забудови історичної частини міста в межах підготовки до Євро-2012. Зокрема, йдеться про плани спорудити на місці мистецького ринку п'ятизірковий готель.

За міською історією, там, де зараз розташований арт-ринок "Вернісаж", практично ніколи не було капітальних споруд, розповів в інтерв'ю "Німецькій хвилі" керівник фонду "Збереження історико-архітектурної спадщини Львова" Андрій Салюк.

"Місце має велику історичну роль, але аж ніяк не для готелю", - зауважує науковець.

"Колись тут стояла церква св. Катерини, і, можливо, що саме у ній поховано дружину князя Лева, яка була родичкою святої, а може і сам князь. Адже їх склепів і досі не знайдено", - додає Салюк.

Тому це місце, на думку науковця, потребує детального археологічного дослідження.

Він нагадав, що ця зона належить до спадщини ЮНЕСКО. Отже, всі роботи треба узгоджувати з комітетом, ще до планування готелю.

"Це не той проект, який може вирішити проблеми львів'ян, нас просто хочуть переконати, що Львову неймовірно потрібні готелі", - обурюється Салюк.

Солідарні з позицією науковця і працівники мистецького ринку, які в четвер під стінами міської ради вимагали від влади відмовитися від планів будівництва готелю саме в цьому місці.

Коментарі ()