Головне

Російського чемпіона Олімпіади дискваліфікували за допінг

10.12.2008 20:37 125 0
Російський стрілець Сєргєй Аліфіренко, що завоював на Олімпіаді 2000 року золоту медаль у швидкісній стрільбі з пістолета, дискваліфікований на два роки за вживання допінгу. Аліфіренко лікував глаукому за допомогою препарату, в якому містилися заборонені бета-блокатори, повідомляє агентство спортивної інформації "Весь Спорт".

Рішення про дискваліфікацію російського стрільця прийняла Міжнародна федерація стрільби (ISSF). Аліфіренко зможе повернутися у спорт після 12 квітня 2010 року (термін початку дискваліфікації - 13 квітня 2008 року). За словами виконавчого директора Стрілецького союзу Росії Алєксандра Мітрофанова, в найближчі півтора роки Аліфіренко працюватиме в тренерському штабі збірної Росії.

Лікарі виявили у російського спортсмена глаукому в грудні 2007 року і виписали Аліфіренко препарат "Бетоптік", в якому містяться бета-блокатори. Незадовго до початку Олімпіади 2008 року заборонені препарати були виявлені під час допінг-контроля, у зв'язку з чим Аліфіренко не потрапив в олімпійську збірну Росії.

Коментарі ()