Головне

Чемпіонат України з шахів. Результати восьмого туру

10.12.2008 15:30 236 0

У вівторок в Полтаві відбувся восьмий, передостанній, тур фінальних змагань Чемпіонату України з шахів серед чоловіків.

На перших двох дошках були зафіксовані швидкі нічиї. У центрі уваги виявилася партія Коробов-Нижник. У прийнятому ферзевому гамбіті білі на 15-м ходу здійснили стандартне просування d4-d5, пов'язане з жертвою пішака. Нижник не зумів знайти задовільного захисту і капітулював на 25-му ходу. Зубов одержав перевагу у дебюті проти Кравціва і закінчив партію симпатичною комбінацією з жертвою коня. Боровиков виграв затяжний ендшпіль у Тухаєва. Другий тур підряд останнім закінчує боротьбу Ковчан. Цього разу він грав чорними з Максимовим і здобув перемогу лише на 96-му ході. Поки це найдовша партія. Баклан переграв Олексієнко, а Невєров - Вовка. Сітников у партії з Жеребухом знайшов можливість піймати ферзя, який забрався в глибокий тил. Однак львівський майстер, схоже, був готовий до цієї операції. Замість ферзя він одержав не тільки туру і слона, але й більшу активність своїх фігур. Незабаром Жеребух знищив практично всі фігури суперника.

Загальний підсумок туру: 7 перемог білих, 5 нічиїх і одна перемога чорних.

Результати партій восьмого туру:
Мiрошниченко Євген - Кононенко Дмитро - 0,5:0,5
Кузубов Юрiй - Дроздовський Юрiй - 0,5:0,5
Коробов Антон - Нижник Iлля - 1:0
Зубов Олександр - Кравцiв Мартин - 1:0
Боровиков Владислав - Тухаєв Адам - 1:0
Максимов Дмитро - Ковчан Олександр - 0:1
Баклан Володимир - Олексiєнко Михайло - 1:0
Гасанов Ельдар - Криворучко Юрiй - 0,5:0,5
Зубарєв Олександр - Соловчук Олексiй - 1:0
Нєверов Валерiй - Вовк Юрiй - 1:0
Жеребух Ярослав - Сiтников Антон - 1:0
Бородай Сергiй - Павлов Максим - 0,5:0,5
Бродський Михайло - Штанько Дмитро - 0,5:0,5

Турнірне становище після восьмого туру у чоловічих змаганнях:
Мiрошниченко - 6 очок; Коробов, Дроздовський, Кононенко, Зубов - по 5,5 очок; Кузубов - по 5 очки; Нижник, Боровиков, Баклан, Ковчан, Зубарєв - по 4,5 очок; Кравців, Криворучко, Тухаєв, Гасанов, Нєверов - по 4 очки; Максимов, Олексієнко - по 3,5 очки; Вовк, Бородай, Бродський, Жеребух, Соловчук - по 3 очки; Сітников - 2,5 очки; Штанько, Павлов - по 2 очки.

У Миколаєві відбувся восьмим тур фінальних змагань Чемпіонату України з шахів серед жінок. Ще по одному очку у свій залік записали Інна Гапоненко, Тетяна Василевич і Світлана Чередниченко і продовжують очолювати турнірну таблицю.

Турнірне становище після сьомого туру у жіночих змаганнях:
Гапоненко, Василевич, Чередниченко - по 6 очок; Грицаєва - по 5,5 очки; Чуливська - 5 очок; Должикова - 4,5 очки; Булах, Арутюнова - по 4 очки; Грабінська - 3 очки; Мацейко - 2 очки; Іваненко, Асланян - по 1 очку.

Коментарі ()