Головне

Українські олімпійські чемпіонки змагалися у Львові між собою

30.11.2008 11:55 250 0

У Львові завершився престижний турнір із фехтування, присвячений пам'яті Вадима й Марії Андрієвських. Змагання шаблістів традиційно зібрали найсильніших в Україні майстрів. А головними дійовими особами Меморіалу була четвірка олімпійських чемпіонок Пекіна. У Піднебесній вони тріумфували в командних змаганнях, а у Львові подругам по збірній довелося протистояти одна одній.

Найзапекліші поєдинки Меморіалу Андрієвських відбувалися у змаганні дівчат. Для тріумфаторок Пекіна - Олени Хомрової, Ольги Харлан, Галини Пундик й Ольги Жовнір - змагання у Львові були першим випробовуванням сил після тривалого відпочинку.

"Звісно, для нас як для олімпійських чемпіонок львівський турнір не є дуже важливим. Однак ми впродовж трьох місяців не тренувалися, навіть шаблі в руки не брали, вже скучили за фехтуванням, змаганнями, тому вирішили завітати сюди", - розповіла Галина Пундик.

Щодо перебігу Меморіалу Андрієвських, то найсерйознішою перешкодою на шляху до фіналу для Галини Пундик була Олена Вороніна. Тривалий час одеситка йшла з олімпійською чемпіонкою укол в укол, але коли рахунок став 8:7 на користь Пундик, Вороніна капітулювала. У підсумку - 15:7 на користь Галини.

Сліпий жереб звів Олену Хомрову й Ольгу Харлан уже на початку турніру. У напруженому поєдинку перемогла Харлан. У півфіналі вона здолала ще одну подругу по збірній - Ольгу Жовнір, а у вирішальній сутичці - Галину Пундик.

"Насправді навіть не думала, що можу так успішно виступити, все-таки три місяці ніде не тренувалася", - розповіла після фіналу Ольга Харлан.

gazeta.lviv.ua

Коментарі ()