Головне

Волосожар-Морозов: Поки все йде стрибками

24.11.2008 12:58 176 0
Волосожар-Морозов: Поки все йде стрибками

Напередодні Cup of Russia українські провідні фігуристи Тетяна Волосожар\Станіслав Морозов розповіли російським журналістам про нове життя в Німеччині, вимоги нового тренера і перші враження від сезону.

- Вас, звичайно ж, не вперше запитують про те, що стало причиною переходу до Інго Штоєра (тренер чемпіонів світу Альони Савченко і Робіна Шолкови, що виступають за Німеччину).

Станіслав: Мені здається, нормальне рішення - перейти кататися до тренера чемпіонів світу! Тим більше що він і сам катався добре, він грамотний тренер і постановник. Німці, вони педантичні люди, вони працюють на 110%. Ми можемо робити один елемент доти, поки не зробимо його. Нам дуже подобається з ним працювати.

- Тобто настільки інший підхід?

Станіслав: Так ні, він необов'язково інший. Просто дуже відповідальний і якісний. Інго стежить за кожним дріб'язком саме в елементі. Не просто як упав і як зробив. Кожен дріб'язок важливий.

- Навантаження стало більшим?

Тетяна і Станіслав: Так, навантаження більше. Хоча за часом тренування довшими не стали. Просто цей час ефективніше використовується.

- Тренування у вас зараз постійно йдуть у Німеччині? Наскільки сильно змінилися умови життя для вас?

Станіслав: Так нічого і не змінилося. Минулий сезон ми рік прожили в Америці. Зараз у Німеччину переїхали. Звикаєш за тиждень - два. Приїхали, відразу пішло навантаження...У спортсмена життя кочівника.

Тетяна: На валізах постійно. Ми кожні два місяці приїжджаємо в Україну - буквально на кілька днів, але приїжджаємо.

- Відчуваєте конкуренцію із Савченко - Шолкови?

Станіслав: Та яка на тренуваннях конкуренція...От на змаганнях - так. І потім, ми в різний час тренуємося.

- Тетяна, проте в цьому сезоні ви навіть зовні дещо стали схожі на Альону Савченко, є таке відчуття.

Тетяна: Ну, колір волосся я ще в минулому сезоні зминила кардинально. А щодо подібності...Мені здається, просто відчувається почерк одного тренера - точно так само, як пізнавані програми Миколи Морозова, так само я дивлюся на себе, на наші прокати і бачу стиль Штоєра.

- Ви змінили ваші костюми?

Станіслав: Так, дивна ситуація вийшла. Ми хотіли зробити до довільної програми костюми, що відбивають ідею фільму "Перл-Харбор".

У мене був американський прапор у костюмі використаний, у Тані - японський. Але представникам Америки це чомусь не сподобалося. Напевно, вони не зрозуміли, на яку музику наша програма. До костюмів Мухортової - Транькова теж були претензії: занадто стилізовані. А мені, наприклад, вони сподобалися.

- Як ви можете оцінити початок сезону?

Тетяна: Поки в нас якось стрибками усе йде. Перший старт був не дуже вдалим, у Китаї добре виступили, тут от коротку поки не дуже добре відкатали... Подивимося, як піде далі. Завтра новий день, нові сили.

Як відомо, на Cup of Russia українці здобули бронзу і пробилися до фіналу Гран-прі, що пройде 10-14 грудня в Кореї.

http://www.championat.ru/

Коментарі ()