Головне

Сміх та сльози українців у Москві

23.11.2008 17:59 924 0
Сміх та сльози українців у Москві

Виступ українців Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова на Cup of Russia із точки зору техніки хорошим не назвеш. Але з точку зору досягнутого результату він є цілком успішним - українці не тільки везуть бронзу з Москви, але й зарезервували собі місце у фіналі Гран-прі, що пройде в Кореї 10 грудня.

За підсумками п'яти етапів з шести українці займають поки що в загальному заліку четверте місце. Українці набрали 24 бали (13 за срібний китайський етап і 11 за "бронзовий" московський).

Очолюють таблицю Альона Савченко і Робін Шолкови (за перемоги в США і Франції заробили 30 балів), Дан і Хао Джанги (теж мають 30 балів за перемоги в Китаї і Росії) та Юко Кавагуті-Олександр Смірнов (28 балів - за золото в Канаді і срібло Росії).

Однакову кількість з українцями набрала друга російська пара - Марія Мухортова Максим Траньков, але вони мають гірші оцінки за свої програми, тому поки що йдуть п'ятими.

Загалом до фіналу виходять шість кращих пар за підсумками гран-прі. Потіснити Таню і Стаса до крайньої межі цієї шістки можуть дві пари - Джесіка Дюбе\Брюс Девідсон  та Кінг Панг\Джан Тонг.

Канадці і японці мають відповідно 13 і 11 балів за підсумками виступів на першому для них етапі гран-прі. Вдруге на кригу вони вийдуть за тиждень на гран-прі Японії і розіграють між собою золото і срібло за відсутності інших претендентів на ці медалі. Таким чином хтось з цих пар отримає 15, а хтось 13 балів - і обидва дуети мають шанси пробитися до омріяної кращої шістки. Якщо, звісно, чиїсь плани не перекреслить травма.

А поки що Волосожар Морозова є шанси приєднатися до української юніорської танцювальної пари Аліса Агафонова-Дмитро Дунь, яка вже забезпечила собі поїздку на фінал в Корею.  

А от дорослі українські танцювальні дуети поки далекі від того, щоб боротися за участь у фіналах Гран-прі.

Українці Ганна Задорожнюк/Сергій Вербилло мали непогані шанси повторити свій китайський результат у Москві, і посісти п'яте місце і на Cup of Russia. Саме це місце вони і посідали обов'язкового танцю.

А в оригінальному через прикре падіння Меріл Девіс і Чарлі Вайта навіть піднялися на четверту сходинку.

А вже в довільній програмі  Задорожнюк і Вербилло довелося відчути на собі всю підступність московської криги.

Падіння Сергія на твізлах, а потім зірвана підтримка відкинули українців аж на 10 позицію, а в підсумку вони виявилися лише восьмими.

Тепер з прикрістю Ганні і Сергію довелося згадувати, що ще рік тому вони везли з турніру в Москві першу в житті дорослу бронзу.

Результати турніру:

Чоловіки:

1. Браян Жубер FRA 230.78
2. Томаш Вернер CZE 222.94
3. Албан Пробер FRA 219.08

Жінки:

1. Кароліна Костнер ITA 170.72
2. Рейчел Флатт USA 166.06
3. Фумі Сугурі JPN 162.04

Пари:

1Дан Джан - Хао Джан CHN 177.42
2. Юко Кавагуті - Олександр Смірнов RUS 169.27
3. Тетяна Волосожар - Станіслав Морозов UKR 167.8

Танці

1. Яна Хохлова / Сергій Новіцький RUS  187,62
2. Оксана Домніна / Максим Шабалін RUS 184,66
3. Меріл Девіс / Чарлі Вайт USA 170,61

Коментарі ()