Головне

Олімпіада-2014 поки лишається у Сочі

21.11.2008 17:49 330 0
Президент Європейських олімпійських комітетів (ЄОК) Патрік Хікі заявив, що Олімпійські ігри 2014 року відбудуться в Сочі і не будуть перенесені в іншу країну.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на AssociatedPress.

Хікі зробив свою заяву на генеральній асамблеї ЄОК в Стамбулі у відповідь на пропозицію Грузії змінити місце проведення Ігор-2014 з міркувань безпеки.

Після виступу на асамблеї голови оргкомітету Сочі-2014 Дмітрія Чернишенко слово взяли члени грузинської делегації. Вони порушили питання про перенесення Олімпіади в іншу країну, оскільки в Сочі глядачам і спортсменам не може бути гарантована безпека. Грузинська делегація вказала на географічну близькість Сочі до Південної Осетії, де влітку 2008 року відбувся військовий конфлікт.

Хікі відзначив, що ЄОК не займається політикою. За словами президента ЄОК, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повністю задоволений гарантіями, які надали оргкомітет Сочі-2014 і уряд Росії.

Раніше Олімпійський комітет Грузії направив звернення до керівництва МОК з проханням перенести Олімпіаду-2014. Губернатор австрійської федеральної землі Зальцбург Габі Бургшталлер заявила в інтерв'ю одному з австрійських видань, що Олімпіаду замість Сочі готове прийняти це австрійське місто.

Коментарі ()